Over ons

In 1991 werd het Belgische merk opgericht door de heer Jos van Ratingen binnen de NV van RATINGEN. NV van RATINGEN was sedert 1974 al gekend in de elektro retail sector dankzij zijn succesvolle en gedegen distributie van kwaliteitsproducten.


Uitgerust met een eigen onderzoeks-, ontwikkelings- en engineeringafdeling, evenals een test- en kwaliteitscontroleafdeling, lanceerde het merk FRITEL voor het eerst friteuses. In dit segment zette FRITEL zich snel op de markt en werd marktleider en trendsetter voor de totale frituurmarkt dankzij tal van innovaties, zoals Click® System, Turbo SF® System, Acc® System, Covering® System, FryTastic®, evenals verschillende patenten en modellen.

Sinds de komst van Cindy van Ratingen (2e generatie) eind 1998 is het productassortiment snel uitgebreid, waarbij altijd bijzondere aandacht is besteed aan gebruiksgemak, onderhoud, multifunctionaliteit en toegevoegde waarde voor de markt.

Anno 2022 bestaat het FRITEL-gamma uit frituren, bakken (wafelijzers, grills, tafelgrills, teppanyaki,...), snacken (heteluchtfriteuses), koken (snijmachines, blenders, fruitpersen, dehydrator, funcooking (fondue, steenkool) grills, raclette grills, kaas raclettes,...)outdoor (elektrische bbq).

In 2020 lanceerde FRITEL een bijzonder innovatief concept genaamd "The Mulch" rond afvalvermindering, zodat het schoon, droog en geurloos kan worden gehouden tot de volgende afvalinzameling. Dit concept is heel eigentijds nu er steeds meer appartementsgebouwen worden gebouwd, de collecties meer versnipperd zijn en dus niet meer wekelijks, men steeds meer moet sorteren, men gaat betalen per gewicht, en het feit dat er geen huishoudelijk afval, ....

Hoe en waar werken wij?

NV van RATINGEN werkt vanuit haar Belgische thuisbasis, meer bepaald in Hasselt, Belgisch Limburg en is trots op haar Limburgse roots. Met een team van 25 ontzettend gemotiveerde werknemers timmeren wij dagelijks aan de weg en verzorgen wij alle aspecten, zoals RDE, aankoop, productmanagement, commerciële afdeling, verkoopsadvies en -ondersteuning, merchandising, marketing (offline en online), quality control en testing, logistiek én magazijn, customer service, dienst na verkoop, boekhouding, financieel management, reporting,…

Onze toegevoegde waarde

 • FRITEL bundelt al haar activiteiten in haar hoofdzetel te Hasselt
 • FRITEL biedt een A-Z assortiment aan in zowel klein keuken elektro, als in luchtbehandeling
 • FRITEL beschikt over een continue voorraad van geheel haar assortiment
 • FRITEL levert in de gehele Benelux aan binnen de 24-48u
 • FRITEL heeft een eigen extern verkoopsteam dat jaarlijks meer dan 10.000 bezoeken aflegt
 • FRITEL verzorgt haar eigen merchandising, evenals uitstallingen, presentaties
 • FRITEL plant jaarlijkse opleidingen van verkoopsteams
 • FRITEL beschikt over haar eigen customer service en dienst na verkoop
 • FRITEL beschikt over alle onderdelen van haar eigen productassortiment
 • FRITEL beschikt over een eigen service website die de klant en consument onmiddellijk advies geeft en waar de klant/consument ook alle gegevens kan terugvinden en opvolgen over zijn servicedossier(s).
 • FRITEL beschikt over en eigen online platform waar alle relevantie productinformatie, zoals productfiches, BOM lijsten, foto’s, persartikelen, video’s eenvoudig teruggevonden en gedownload kunnen worden.
 • FRITEL heeft een emotionele marketing en wilt zowel de klant, als de consument continu inspireren en helpen met de dagdagelijkse uitdagingen waar ze voor staan.
 • FRITEL kan dankzij haar kleinschaligheid snel beslissingen nemen, snel inpikken op tendensen, opportuniteiten,…


In onze processen, leverancier- en materiaalkeuze evenals bedrijfsfilosofie focussen we op duurzaamheid en regeneratie, om zo goed mogelijk bij te dragen aan een beter milieu en algemeen welzijn.


Mission Statement

Fritel wil als merk in heel Europa een inspirerende en innovatieve oplossing zijn voor klein elektro in elke keuken met bijzondere aandacht voor mens, milieu én maatschappij.

HOE?

FRITEL is een trendsetter die meedenkt met de consument om zo het dagdagelijkse leven eenvoudiger, aangenamer én beter te maken. De FRITEL producten zorgen voor een oplossing voor alle nieuwe uitdagingen waarmee een consument wordt geconfronteerd gedurende zijn leven. Het meegroeien met de consument staat centraal vanaf het concept van het product, m.n. Starter, Family, Chef en Profi, evenals de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid én multifunctionaliteit.

ONZE WAARDEN

 • MULTIFUNCTIONALITEIT
 • INNOVATIE
 • DESIGN
 • COMMUNICATIE-INSPIRATIE
 • KWALITEIT-PRIJS
 • OPLOSSINGEN
 • GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
 • CUSTOMER SERVICE
 • MENS, MILIEU en MAATSCHAPPIJ
 • PARTNERSHIPS

Duurzaamheid

FRITEL & Duurzaamheid

FRITEL werkt iedere dag aan een beter bestaan voor elke mens. Trouw aan onze missie inspireren we eenieder culinair én reiken we oplossingen aan om het dagelijkse koken gemakkelijker te maken. Uiteraard op een verantwoorde manier en met aandacht voor de mens, het milieu en de maatschappij.

De afgelopen jaren boekten we aanzienlijke vooruitgang op gebied van duurzaamheid. Dit resulteerde in positieve effecten in de gehele keten: het welzijn van onze medewerkers, de werkomstandigheden bij onze leveranciers, de lange termijn relaties met onze partners, de overschakeling naar zonne-energie, het verminderen van de afvalstromen en nog zo veel meer. Ook in de toekomst zetten we continu verder in op duurzaamheid en ondernemen we actiepunten. (zie samenwerking Charter duurzaam ondernemen)

Een duurzame keuken

Duurzaam betekent niet altijd duurder. Met onze slimme oplossingen voor jouw keuken bespaar je op energie en tijd. Veiligheid en energiezuinigheid staan voorop en dit reeds vanaf de ontwikkeling van onze toestellen. Wist je overigens dat wij het verschil in energie meten tussen onze toestellen en andere kookapparaten? 

We reiken bovendien ook oplossingen aan om restjes op te werken, te koken met seizoensproducten en zetten in op zero waste om zo de afvalberg te verminderen. Samen realiseren we hierdoor een positief verschil voor de natuur en ondertussen besparen we.

Reparaties Inhouse

Onze toestellen hebben een lange levensduur. Mocht er onverhoopt toch een defect zijn, dan kan je steeds beroep doen op onze inhouse reparatiedienst met vakspecialisten. We beschikken steeds over een ruime voorraad onderdelen in ons eigen magazijn.

Goed en regelmatig onderhoud, evenals correct gebruik van je toestellen blijft echter primordiaal voor een lange levensduur. Lees dus zeker aandachtig de gebruiksaanwijzing en gebruik onze reinigingsproducten. Zo kan jij langer genieten van jouw keukentoestellen.

"Laureaat"- Charter duurzaam ondernemen

Met enige fierheid kunnen we melden dat we sinds 2022 “Pioneer” zijn in het Charter duurzaam ondernemen. Dit betekent dat wij een de volgende jaren diverse actiepunten op gebied van duurzaamheid zullen uitvoeren onder het toeziend oog van Voka Limburg én dit over alle door de VN gedefinieerde 17 SDG’s (duurzaamheidsdoelstellingen). Bij voltooiing van alle actiepunten behalen we het certificaat van Duurzame ondernemer én worden we een “Master in Duurzaam Ondernemen”.

Een eerste jaar werd met glans afgerond waardoor we in 2023 de titel "Laureaat" kregen.

We doen dit omdat we als onderneming mens, milieu en maatschappij hoog in het vaandel dragen. Bijgestaan door specialisten kunnen we goede keuzes maken en oplossingen implementeren. Duurzaam ondernemen wordt een dagelijks aspect in onze bedrijfsvoering.


Kijk ook eens op onze blogpagina's

Het duurzaam geheim van het FRITEL-wafelijzer

Het duurzaam geheim van het FRITEL-wafelijzer

Natuurbehoud

Onze CW-wafelijzers zijn een voorbeeld van hoe duurzaamheid en culinair genot hand in hand kunnen gaan. Het geheim zit hem in het ontwerp met maar liefst 14 verwisselbare bakplaten uit aluminium. Van Brusselse wafels tot panini’s, van croques tot blini's, 1 enkel toestel volstaat! Door in te zetten op multifunctionaliteit werken we intensief aan minder grondstofverbruik en minder CO2. Bijkomend resulteert dit in afvalvermindering van elektronisch afval.

Wij zijn officieel Laureaat

Wij zijn officieel Laureaat

Natuurbehoud

We zijn verheugd jullie te informeren over een belangrijke mijlpaal in ons bedrijf. We hebben ons eerste werkingsjaar voltooid in het 3-jarige duurzaamheidstraject van Voka.

Zorg dragen voor de natuur

Zorg dragen voor de natuur

Natuurbehoud
Besparen

Verantwoord ondernemen houdt mens, milieu en economie in evenwicht. Ook FRITEL draagt haar steentje bij en focust op circulariteit, een minimale afvalcreatie, een maximaal hergebruik van materialen en energie-efficiëntie.