Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Hoe bak ik de perfecte wafel?

Wafeltjes maken wordt kinderspel dankzij onderstaande praktische tips!

Koken Tips & Tricks

Kies het juiste wafelijzer

Maak de juiste keuze voor jouw wafelijzer, rekening houdend met jouw behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing, waarbij je snel en gemakkelijk wafels bakt, kies dan voor een model met vaste bakplaten. Hoewel de reiniging iets moeilijker kan zijn door de vaste bakplaten, is dit type wafelijzer ideaal voor wie enkel maar wafels wilt bakken. Als je daarentegen op zoek bent naar een multifunctioneel toestel dat makkelijker schoon te maken is, kies dan voor een combi-wafelijzer met uitneembare bakplaten. Hoewel het toestel iets duurder is, heb je wel de mogelijkheid om verschillende soorten wafels (Belgische, Brusselse, Luikse, hartjes,…) en madeleines, poffertjes, croques, pannekoeken te bakken en kan je er bovendien ook mee grillen. Je hebt dan slechts één toestel in de kast ipv meerdere verschillende met vaste platen. Maak de juiste keuze en geniet binnenkort van heerlijke wafels!

Maak het perfecte deeg!

Vanillewafels zijn zacht, Brusselse wafels zijn lekker krokant, gaufrettes zijn kleine harde wafeltjes, Luikse wafels zijn zoet en dik. Elke wafel is anders en heeft dan ook een andere samenstelling van deeg. De bereidingswijze is dus afhankelijk van het soort wafel dat je wilt maken. Volg steeds zo nauwkeurig mogelijk onze recepten, respecteer de verhoudingen zorgvuldig en hou je aan de baktijden voor een perfect resultaat.
Ontdek al onze recepten, ook voor hartige wafels.

Bakken maar !

Ontdek de veelzijdigheid van jouw wafelijzer met uitneembare bakplaten. Door de juiste bakplaat te kiezen, bak je de perfecte wafel! Voor Brusselse of Luikse wafels raden we de 4x6 bakplaat aan, terwijl een 6x10 of 4x7 perfect is voor traditionele Belgische wafels. Wil je liever iets anders proberen? Dan kan je kiezen voor heerlijke Franse gaufrettes, gevulde wafels of boterwafels. Met de juiste bakplaat tover je de heerlijkste wafels op tafel.

Accessoires

Verticaal bakken met de WA 2224

Zin in een heerlijke wafel en heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Geen nood, met de WA2224 Top Fill Waffle Maker wordt wafels bakken een fluitje van een cent. Het enige dat je hoeft te doen is het bijgeleverde schepje met deeg vullen, het in het wafelijzer gieten en wachten op het geluidssignaal. Voila, je wafel is klaar. Ontdek deze gemakkelijke en snelle manier om wafels te bakken, zowel zoete als hartige.


Smakelijk!!