Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Mocktails: Verfrissende Verrassingen voor Elk Seizoen!

De Tournée Minerale, sommigen duiken er vol enthousiasme in, anderen laten het rustig aan zich voorbijgaan. Maar hé, na alle festiviteiten en nieuwjaarsborrels is een kleine detox voor ons lijf toch geen gek idee, toch? En je hoeft echt niet te wachten tot februari om te genieten van verfrissende mocktails, sappige vruchtendrankjes of andere alcoholvrije drankjes. Op elk feestje zijn er gasten die liever geen alcohol drinken, dus waarom niet het hele jaar door wat lekkers zonder procentjes voor jezelf of je vrienden maken.

Koken

Met de lente om de hoek kun je binnenkort lekker chillen op het terras met een heerlijk verkoelend drankje. En tijdens die warme zomerdagen? Juist, dan zijn lekkere mocktails de perfecte dorstlesser. Beter nog, ze zijn vaak een stuk vriendelijker voor je lijf dan cocktails, vooral als het warm is en je lichaam al genoeg te verduren heeft.

Dus, wat is het geheim van een geweldige mocktail? Verse ingrediënten! Geen sap uit een pak, maar pers die sinaasappels of citroenen lekker zelf met zo'n toffe citruspers. Zorg voor de juiste balans tussen zoet en zuur. En vergeet niet, drink het ijskoud met crushed ice voor die extra frisheid. Laat je creativiteit de vrije loop met siropen en verschillende bruisende waters, tonics of een alcoholvrije gin. En last but not least, het oog wil ook wat! Serveer je mocktail in een fancy cocktailglas, een stoere mok of een grote doorzichtige beker. Maak het af met een takje kruiden, wat besjes, een schijfje fruit of gooi er zelfs een old-school parapluutje bij. En vergeet die snacks niet, die maken het plaatje helemaal compleet!


Hieronder vind je alvast wat verfrissende recepten voor een heerlijk alcoholvrij aperitief!


Mango-limoen mocktail met tijm

Lemonade mocktail

Mocktail van granaatappel