Aperitief Dessert en gebak Frituren Fun Cooking Hoofdgerecht Lunch SnackTastic Veggie Vis Vlees Voorgerecht Zuivel en eieren Alle recepten
Tiense Suiker

Strawberry-cheesecake ijs

Ingrediënten

Voor +/- 6 personen

160 g aardbeien 
35 g Fijne Bietsuiker  
1 el water 
235 g roomkaas, op kamertemperatuur 
1 tl vanille-extract 
50 g Tiense Bloemsuiker 
200 ml volle melk 
300 ml volle room 
3 digestive koekjes (of andere droge koekjes zoals speculaas) 

Verder nog nodig

FRITEL IM 1252 Ice Cream Maker

Bereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in kleine stukjes. Doe de aardbeien, Fijne Bietsuiker en water in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 7 minuten. Laat afkoelen en zet het mengsel in de koelkast tot het moment van het samenstellen van het ijs.

Klop de roomkaas tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg de Tiense Bloemsuiker en het vanille-extract toe en mix tot het glad is. Voeg de melk en room toe en meng goed. Laat het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Start de IM 1252 Ice Cream Maker en giet het ijsmengsel erin terwijl de machine draait. Laat de machine draaien tot het programma stopt.

Doe de helft van het ijs in een cakevorm. Voeg de helft van de aardbeiensaus toe en verkruimel de helft van de koekjes erover. Giet de rest van het ijs erover en voeg nog een laagje aardbeiensaus en verkruimelde koekjes toe.

Plaats de cakevorm in de vriezer gedurende 4 uur. Serveer in kommetjes of hoorntjes en geniet!

Producten

IJsmachine IM 1252
Shop

Video