Aperitief Dessert en gebak Frituren Fun Cooking Hoofdgerecht Lunch SnackTastic Veggie Vis Vlees Voorgerecht Zuivel en eieren Alle recepten
Fritel

Zelfgemaakte koekjes

€€€€

Ingrediënten

225 gr boter
200 gr suiker
1 ei
2 tl. vanille-extract
325 gr gewone bloem
1,5 tl. bakpoeder
0,25 tl. zout

Bereiding

Verwarm de SnackTastic® voor op 155 graden. Neem een grote kom en klop de boter en suiker gedurende 3 minuten op tot het mengsel een licht en luchtig geheel wordt. Voeg het ei en het vanille-extract toe. Vergeet niet om de restjes aan de zijkanten van de kom goed af te schrapen en mee te mengen in het geheel. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout eraan toe en meng tot het beslag voldoende gemengd is.
Neem met lichtjes ingebloemde handen stukjes deeg ter grootte van een walnoot en kneed er balletjes mee. Leg ze naast elkaar en duw de balletjes zachtjes plat tot je cirkels krijgt.
Bak de koekjes gedurende 12 tot 14 minuten tot de randen goudgeel gebakken zijn. Ga met een satéprikker na of ze gaar zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen.
Versier ze naar believen om het eindresultaat extra leuk te maken of stempel er een leuke tekst in voor ze de SnackTastic® ingaan.

Producten