Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Zorg dragen voor de natuur

Verantwoord ondernemen houdt mens, milieu en economie in evenwicht. Ook FRITEL draagt haar steentje bij en focust op circulariteit, een minimale afvalcreatie, een maximaal hergebruik van materialen en energie-efficiëntie.

Natuurbehoud BesparenBij de ontwikkeling van nieuwe producten staat energieverbruik en veiligheid voorop. Bovendien zijn ook de logistieke processen dusdanig uitgetekend om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Wij kiezen bewust voor boottransport, herbruikbare europaletten en dozen, recycleerbare plastic, papieren tape, enz. Meer nog: wij streven ernaar in de toekomst volledig plasticvrije verpakkingen te gebruiken.


Dankzij wisselstukken, in-house reparatie en goed onderhoud gaan onze toestellen langer mee. Als een toestel niet meer te herstellen valt, krijgen alle onderdelen een nieuw leven. Onze Zero-waste denkwijze uit zich ook in onze klantencommunicatie. Naar aanleiding van stijgende levenskosten geven we tips over “restjeskoken”, zodat er minder verspild wordt.


En niet te vergeten, het staat buiten kijf dat duurzaamheid ook sterk leeft op de werkplek zelf. We sorteren consequent al ons afval, drinken water van de kraan uit onze herbruikbare drinkflessen en we werken aan de vergroening van ons wagenpark en onze elektriciteit !