Aperitief Dessert en gebak Frituren Fun Cooking Hoofdgerecht Lunch SnackTastic Veggie Vis Vlees Voorgerecht Zuivel en eieren Alle recepten
Fritel

Oma wafels

60‘

Ingrediënten


1 kg bloem
1 kg suiker
10 eieren
1 kg boter
 vanille aroma
scheutje melk
scheutje water

Verder nog nodig

CW 2448 Combi-Wafelijzer 6x10

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje tot helemaal vloeibaar. Splits de eieren en klop het eiwit op. Roer het eigeel met de suiker en voeg de gesmolten boter en een scheutje vanille aroma toe. In het warm pannetje doe je een klein scheutje melk en water zodat het lauw wordt. Voeg dit ook toe aan het mengsel. Meng het eiwit luchtig onder het mengsel tot een homogene massa. Doe er nog een snufje zout bij en je deeg is klaar.


Verwarm je wafelijzer en zet een klein kommetje klaar met maisolie en een invet borsteltje. Leg ook een bakplaat dat verlucht klaar zodat je wafels kunnen afkoelen.
Vet de bakplaten in met de maisolie. Gebruik een pollepel om de juiste hoeveelheid deeg voor de wafels af te meten. Verdeel het deeg over de bakplaten en sluit het toestel. Draai het toestel ondersteboven zodat het deeg goed verdeeld is over de bakplaten. Bak de wafels tot ge goudbruin zijn (2:30 min op stand 5).

Recept van Christoph Smets
Mansion Taratata

www.mansiontaratata.com

Producten

Combi Wafelijzer 6x10 CW 2447
Shop