Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Gezonder koken, moeilijk is dat niet!

Het is weer die tijd van het jaar dat we allemaal verlangen naar een strakker lichaam en kiezen voor een gezonde levensstijl. Met alle soorten diëten, websites, apps die er zijn, is het kiezen van de juiste methode een enorme uitdaging. Bij FRITEL begrijpen we éénieder anders is en richtten we ons op het creëren van innovatieve kookapparaten. Bovendien trachten we jullie te inspireren met gezonde recepten om je te helpen bij het bereiken van jouw doel.

Tips & Tricks


Laten we beginnen met een paar basisregels:


 • Sla geen maaltijden over: als je regelmatig eet, blijft je stofwisseling actief en wordt je verbrandingsproces gestimuleerd. Dit voorkomt flauwtes en energiedipjes tijdens de dag.
 • Grillen is gezond! Sappen, vitamines en mineralen blijven behouden tijdens het grillen. Bovendien hoef je geen vetstof te gebruiken.
 • Drink voldoende water 😉
 • Met een airfryer maak je gezonde havermoutkoekjes, popcorn, groenteschotels of gemarineerde kip met een minimum aan vetstoffen.
 • Blend & go: maak gezonde smoothies en energieboostende groentenshakes om aan je dagelijkse vitaminen en mineralen te komen.
 • In een Dehydrator kan je stukken fruit drogen en bewaren als gezonde snack tussendoor. Droog fruit in onze Dehydrator en bewaar ze als gezonde snack tussendoor.
 • Home-made = the best. Je weet perfect welke ingrediënten in je maaltijd zitten en hoeveel zout, kruiden en vetstoffen. Vertrouw dus het meest op je eigen kookkunsten, of die nu basic of gevorderd zijn.
 • Toch zin in een frietje? Maak dan ook dit zelf in plaats van naar de frituur te gaan. De Turbo SF friteuses zijn uitgerust met een dubbel verwarmingselement waardoor je tot 50% sneller kan frituren. De frietjes worden sneller dichtgeschroeid, zijn dus krokanter, minder vet en gezonder!

Wat inspiratie & receptjes


 • Start de dag met een vitamineboost! Begin je dag goed met een heerlijke en gezonde ontbijtsmoothie met frambozen! Wissel je graag af, gebruik dan eens andere soorten fruit. Voeg wat havermout toe voor een extra verzadigd gevoel dat je energie geeft voor de hele ochtend.
 • Zelf snacks maken! Vergeet die saaie snacks en eet gezonde tussendoortjes. Bak bijvoorbeeld havermoutkoekjes of droog stukjes fruit voor een heerlijke en verantwoorde snack. Zo hoef je nooit meer honger te lijden.
 • Voeg een frisse groene twist toe aan je boterhammen met een blaadje sla, tomaten, komkommer en kruiden. Je brood laten hoeft zeker niet, je kan de koolhydraten immers best gebruiken voor goede energie; Wil je meer variatie? Probeer dan eens een heerlijke poké bowl of Gazpacho, beiden boordenvol verse groenten!
 • Toch zin in iets zoet? Een havermout pannenkoekje met siroop is overheerlijk en kan geen kwaad!
 • Voor ’s avonds zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak een heerlijk (vegetarisch) stoofpotje in de slow cooker, of haal je grill boven en grill vlees,vis en groentjes tot een heerlijke maaltijd of haal je Snacktastic boven om kip, vis of vlees samen met aardappaletjes en groentjes in klaar te maken. Alles zonder vetstof en toch smakelijk en overheerlijk.
 • De avond is vaak het gevaarlijkste moment van de dag als het gaat om verleidelijke snacks en drankjes. Maar geen zorgen! Maak jezelf bvb. een heerlijke mocktail, met wat gezonde popcorn voor de perfecte snackcombo.


Ontbijtsmoothie met frambozen
Wrap met kipfilet

Hawaiaanse Pokébowl

Ratatouille van groenten