Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Herfst inspiratie

Prachtige kleuren, lange boswandelingen, frisse lucht, gezelligheid binnenshuis…dit zijn nog maar enkele redenen om van de herfst te houden. Geniet van een lekker stukje wild, een smeuïg stoofpotje, een warm soepje of een energierijke smoothie als tussendoortje.

Koken Seizoenskoken


Slowcooking kan op elk moment van het jaar, maar de echte charme ervan beleef je vooral tijdens de herfst en het wildseizoen. Tijdens die eerste koude dagen is een hartverwarmend stoofpotje een heerlijke opknapper. Wat dacht je van een kruidige everzwijnragout? Of een Navarin van hert met wintergroenten?


Een Slowcooker is de perfecte keukenhulp voor drukke levens. Je doet immers ’s morgens de ingrediënten erin, zet de juiste warmtestand op, het toestel doet de rest en jij gaat gewoon iets anders doen. Anderzijds is het ook de perfecte “koelkastopruimer”. Heb je aan het eind van de week nog groenten over? Of zit er in de diepvries een stuk vlees dat er misschien al iets te lang in zit? Een Slowcooker gaart het eten traag, zodat de smaken volledig tot hun recht komen…en maakt zelfs het taaiste stuk zacht en smaakvol.


Toch een beetje fris? Drink soep. Verse soep tijdens de herfst is dé “instant-happy-maker”. Pompoen, andijvie, pastinaak en champignons zijn slechts enkele voorbeelden van groenten die tijdens de herfstperiode op hun best zijn. Geniet van een pittige pompoensoep. Of liever een traditionele tomatensoep? Met een Soup Maker is dit snel en gemakkelijk klaargemaakt.


Energiedipje? Met deze herfstvitamientjes kan je er weer tegen aan. Dames en heren, appelen en peren, gember en citroen? Gewoon in een smoothie doen. Met een blender heb je in een mum van tijd een stevige portie herfstvitamines klaar.