Achter de schermen Besparen Buiten koken Feestdagen Jobs Koken Natuurbehoud Persberichten Restjeskoken Seizoenskoken Tips & Tricks

Lekker koken en besparen? Dat kan met deze FRITEL-tips!

De huidige economische situatie dwingt ons om te besparen. Zo draaien we de thermostaat een graadje lager, bezoeken minder vaak een restaurant, laten we ons overtuigen door aanbiedingen en acties. Gelukkig kunnen we het thuis lekker gezellig maken, bewust omgaan met ons budget en toch overheerlijke gerechten op tafel zetten. Gerechten die niet alleen goedkoop zijn qua ingrediënten of met oog voor zero waste, maar ook met het oog op energiezuinigheid.

Besparen

Bespaar tijd én energie dankzij moderne elektrische keukenapparaten.

Ik heb potten én pannen, een oven en een fornuis. Heb ik dan nog wel een ander elektrisch keukenapparaat nodig? Het antwoord is: “Absoluut, want het bespaart je tijd én kostbare energie”. Neem bijvoorbeeld een Soup Maker, een Pasta- & Rijstkoker of een Airfryer. Je doet de ingrediënten erin, en het toestel doet de rest in een fractie van de tijd. Ondertussen maak jij je afwasmachine leeg, dek je de tafel of help je je kleine spruit met huiswerk. Bovendien vervangt een Airfryer 3 potten op het fornuis, van een energiebesparing gesproken. Uit testen bleek dat de SnackTastic, Soup Maker, Dehydrator èn de Slow Cooker aanzienlijke energiebesparingen met zich meebrachten tov. het traditionele koken. Ook het gebruiks- en onderhoudsgemak is een extra troef.

Getest en bewezen

Je stelde jezelf ongetwijfeld al bepaalde vragen om je energieverbruik te verminderen.

“Doe ik de afwas beter met de hand of in de vaatwasser?”

“Werk ik beter thuis of op kantoor?”

“Wat is voordeliger, een bad of douche? “

En…

“Kook ik beter op het fornuis of met een keukenapparaat?”

Naar aanleiding van deze laatste vraag voerde onze eigen R&D afdeling enkele testen uit met de SnackTastic airfryer, Soup Maker, Dehydrator en Slow Cooker. En de resultaten waren verbluffend!

  • Bij het bakken van een citroencake verbruikt de SnackTastic 5804 378 Wh minder dan een traditionele oven, bovendien was deze ook 5 min sneller klaar. Een Griekse kipschotel was 15 minuten sneller klaar in de SnackTastic en het energieverbuik was 380 Wh minder. Je kan dus zeggen dan de SnackTastic 35% minder energie verbruikt dan een traditionele oven.
  • Bij het drogen van appelschuifjes leverde de Dehydrator DH 2025 een energiebesparing van 50% op, in vergelijking met een traditionele oven.
  • Stoofpotjes bereiden in een FRITEL Slow Cooker is 50% energiezuiniger dan op een inductie kookplaat of oven.
  • De Soup Maker SB3190 bespaart 40% energie uit ten opzichte van soep koken op het fornuis.
  • De eierkoker EC 2025 verbruikt 62 % minder energie en is 2 minuten en 40 seconden sneller klaar

Meer bewijs hebben wij alvast niet nodig om volledig overtuigd te zijn! Of toch wel? Anno 2023 zullen we al onze toestellen immers aan deze testen op energieverbruik onderwerpen.

Gooi niets meer weg!

Bepaalde keukenapparaten zijn ideaal om restjes te verwerken tot heerlijke maaltijden. Gooi dus niets meer weg. Verwerk al je restjes tot heerlijke soepen in de Soup Maker; en ja, dat laatste stukje kaas mag daar ook gerust bij. In de Slow Cooker tover je overschotjes van groenten, vlees, … om tot een smeuïg stoofpotje waar alle diverse smaken heerlijk samensmelten. In de SnackTastic airfryer kan je restjes groenten, pasta, rijst of patatjes en eitjes omtoveren tot een smaakvolle fritatta, of restjes brood tot krokante croutons voor in de soep. De mogelijkheden zijn eindeloos en je spaart een aanzienlijke som geld uit restjes in je frigo, voorraadkast of diepvries om te vormen tot volwaardige maaltijden. Ontdek hier al onze tips voor restjeskoken!